Adli Tıp Kurumu Personel Alımı
Adalet bilincinin daima yüksek olmasını sağlamak ve adalete güvenin tazeliğini korumak amacıyla kurulmuş olan Adli Tıp Kurumu ilk olarak 1839 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Adalet Bakanlığına 1917 yılında bağlanmış olan Adli Tıp Kurumu, Türkiye’de en çok önem verilen kurumlar arasında yer almıştır.
Adli Tıp Kurumu sürekli olarak kendisini geliştirip yenilerken personel alımları konusunda da sürekli olarak ihtiyaç içerisindedir. Dönemsel olarak yapılan alımlar iş ilanlarıyla duyurularak personel alımı sağlanmıştır.
Adli Tıp Kurumu yayınladığı ilanla alacağı personelleri ve sayısını açıkladı. Buna göre alınacak olan personeller şu şekilde olacaktır. Personel alımları ise sözlü sınav sonuçlarına göre yapılacak.
24 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni,4 Kimyager, 9 Laborant, 18 Sağlık Teknikeri, 3 Tekniker ve 2 Aşçı kadrosu.
Sözlü sınavlara katılabilmek için öncelikli olarak KPSS’den 70 puanın üzerinde alınmış olması gerekiyor. Sonrasında ise hangi pozisyona personel alımları gerçekleştirilecek ise ona göre belirlenecektir.
Başvuru esnasında adaylardan istenilen genel belgeler ise şöyle olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 35 yaşını bitirmemiş olmak, askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, kamu haklarından mahrum olmamak,
Adli Tıp Kurumu Başvuru yeri ve şekli:
Adli tıp kurumu iş başvurusunda bulunabilmek için kurumun resmi internet sitesini kullanmak gerekiyor. Başvuru esnasında da herhangi bir belgenin gönderimi sağlanmayacaktır. Başvuru sırasında KPSS sonuç belgesi, diplomanın sisteme yüklenmiş olması yeterli olacaktır.
[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]İlginizi Çekebilir: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı ve İş İlanları [/box]
Adli Tıp Kurumu İş Başvurusu
Adli Tıp Kurumu personel alımlarında ilanla çalışır ve bu ilanlarda hangi pozisyonlara kaç kişi alınacağı ayrıntılı bir şekilde belirtilir. Adli Tıp Kurumu’na alınacak personelin atama şekli “Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği” ile “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre belirlenmektedir.
Laborant, Hemşire Kadroları
Devlet Personel Başkanlığı’ndan açıktan atama izni alınan kadrolara, Kurumun ihtiyaçları doğrultusunda özellikleri belirlenerek personel alımı için ilana çıkılmaktadır. İlanda belirtilen şartları taşıyan adaylardan KPSS puanı dikkate alınarak, ilan edilen kadronun 10 katı kadar aday sözlü mülakata çağrılmakta ve mülakat sonucunda atama işlemleri gerçekleştirilmektedir.
Asistan kadroları
Adli Tıp Kurumu’nun temel görevlerinden biri adli tıp uzmanı yetiştirmektir. Adli Tıp Uzmanı olmak isteyen pratisyen hekimler ÖSYM’ce yapılan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nda (TUS) alınan puanlar doğrultusunda ÖSYM tarafından tercihleri alınmakta ve Kuruma yerleştirme işlemi yapılmaktadır. Bu kadrolara atanmak isteyen adayların, TUS sınavını ve kılavuzunu takip etmesi gerekmektedir.
Uzman Doktor kadroları
“Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura İle Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Esas ve Usullerine İlişkin Yönetmelik” hükümleri uyarınca Adli Tıp Kurumu için ilan edilen bu kadrolara atamalar, Sağlık Bakanlığı’nca yapılan kura işlemi sonucuna göre yapılmaktadır. Bu nedenle ilgililerin Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan ilanları takip etmesi gerekmektedir.
Adli Tıp Kurumu tarafından personel alımları devam ediyor. Online olarak sizlerde Adli Tıp Kurumu bünyesinde çalışma fırsatına sahip olabilirsiniz. Kimlik bilgileriniz ve iletişim bilgilerinizi girdikten sonra formu gönderin ve süreci takip edin. Olumlu yada olumsuz olarak tarafınıza bu konuda geri dönüş sağlanacaktır.
Online İş Başvurusu Linki; Resmi Başvuru Linki